5 дена до ПРОМЯНАТА...

БНТ търси продуцентски екип за българската песен и участник в Евровизия 2018

БНТ търси продуцентски екип за българската песен и участник в Евровизия 2018

След успехите, които България постигна в най-авторитетния музикален конкурс в Европа в последните две години, Българската национална телевизия заяви участие в Евровизия 2018 пред Европейския съюз за радио и телевизия.

63-то издание на форума ще се проведе на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В музикалната надпревара, която ще премине под мотото „All Aboard!“ („Всички на борда“), ще се включат общо 42 държави.

Обществената телевизия отново се обръща към музикалните професионалисти в България, за да определи българската песен и участник в Евровизия 2018. На официалния сайт на БНТ вече е обявен регламентът за участие в селекцията. Кандидатите могат да бъдат професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето.

Предложенията трябва да включват песен, изпълнител и стратегия за сценичното представяне на песента, както и бюджет за свързаните с това разходи, които продуцентската компания или екип е готов/а да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември 2017 година.

„Отново ще търсим харизматичен артист, силна песен и ефектни сценични решения. Подаваме ръка на музикалните професионалисти и вярваме, че заедно допринасяме българските творци да имат своето достойно място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са постиженията, които вече завоювахме – второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 и четвъртата позиция на Поли Генова на Евровизия 2016“ – заяви Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти” в БНТ.

Всички постъпили предложения ще бъдат обсъдени от специално назначена комисия с участие на представители на БНТ, както и чуждестранни експерти, с опит в музикалния бранш и в Евровизия.

Пълният регламент, включващ изискванията към кандидатите, песента, изпълнителя и сценичната концепция, е достъпен на официалния сайт на медията: тук!


7    коментара  |    рейтинг: 3.50  |  Принтирай

КОМЕНТИРАЙ

Подреди:  Първите отгоре  |  Последните отгоре
#7   ЛЮБОМИРА АНГЕЛОВА ДОЙЧЕВА  |  15 November.2017 / 17:31

Най-подходяща за Евровизия 2018 е МИХАЕЛА ФИЛЕВА!
Тя има нежен глас, обаяние, чар, излъчване, харизма, добро поведение на сцената!
Има всички предпоставки да спечели конкурса Евровизия с глас и талант, каквито тя ги притежава!
МИХАЕЛА ФИЛЕВА е класа над останалите й колеги и колежки!
От всички БГ изпълнители тя най-много заслужава тази чест да представи България на песенния конкурс Евровизия!
Стискам й палци да я изберат за българския представител на Евровизия 2018!
Принцесата МИХАЕЛА ФИЛЕВА на ЕВРОВИЗИЯ !!!

#6   мл-к  |  15 November.2017 / 09:31

Всички знаеме,че само Азис може да вземе първото място.

#5   forza  |  14 November.2017 / 16:31

Този път да оставят Гери-Никол да се яви, а не Армутлиева да бута нейни хора.

#4   Стан  |  14 November.2017 / 11:48

Гери-Никол - Това е човека за Евровизия!

#3   Fergalisious  |  14 November.2017 / 11:29

Да отиде прИслъвъ - тя и без това има песен на развален английски :))))) Другата коза и английски не знае (Галена) - какво ми я спрягате. Преслава, убеден съм, има 1/16 ниво от А1 по английски... Е, ако някой й напише думичките на кирилица, как се произнасят фонетично, ще се справи. Но с интервютата? Може Хари Веждата да отида да й превежда... :)))) И ще изпее нещо докато мутрата й... ъъъ, гаджето й маха с българския флаг от публиката. Ще бъде покъртителна гледка, как преди години с босия Азис... настръхнах от погнуса как развали песента на Мариана Попова. :)

#2   Do #2  |  14 November.2017 / 11:22

Наистина ама много спешно се нуждаеш от бърза помощ. Галена ако ни представи на Евровизия(което никога няма да стане) мислил/а ли си как ще изпее песните на живо , та тя един правилен тон не може да хване , това ще е чист резил. Ето затова пропада поп-фолка заради фенове като теб който слушате музика с очите ,а не с ушите. Осъзнайте се малко и слезте на земята и разберете кои са талантливи и кои не.
Преслава,Глория,Ивана,Деси Слава,Софи Маринова,Тони Стораро,Бони,Азис,Нелина,Валя,Емилия и още някои.

#1   Фенка на Галка  |  14 November.2017 / 10:39

Време е Галена да ни представи на Евровизия, защото е най-добрата!

Ето го екипа:
Музика - Кости и Оцко
Аранжимент- Биолчев и Ганев
Текст- Анастасия Мавродивева, Мариета Ангелова и Росен Димитров
Бек Вокали - Цветелина Янева
Студио - На Глория

Клип - Люси

#galenaEurovision2018  • 1
Име *:
E-mail

Коментар:
Код
за сигурност *:
security code
Напишете символите в полето:Магазин за бижута